KAJ NAM DELATE MOŠKI

Ženske smo zapletena bitja že zaradi tega, ker smo v vsej svoji preprostosti toliko drugačne, da pri nas še preprosto izpade zakomplicirano. Si šel zdaj še enkrat prebrat ta stavek? Pravzaprav ni prav nič težko razumljiv, čeprav na prvo branje deluje prav to. No, takšne smo. Navzven težavne, pravzaprav pa nas sestavlja nešteto preprostih stvari. In če smo že v  osnovi takšne, kaj se zgodi šele takrat, ko smo pod stresom, ko je naš urnik zapolnjen do zadnjega kotička, ko imamo težave? Kaj se zgodi takrat, ko so okoliščine tiste, ki nas vlečejo stran od našega izvora?

 

Moje delo na sebi zadnjih par let, se je sprva zdelo neuporabno. Nisem vedela, kje točno naj uporabim vse, kar sem prebrala, vse o čemer sem se učila. Pravzaprav mi je ves čas nekaj manjkalo. Verjemi mi, da je najhujši občutek zavedanje, da v množici možnosti iščeš tisto, za katero ne veš, kako izgleda, kako jo boš našel oz. ali bo sploh tista prava. Zato sem uporabila drugo orodje, ki sem se ga naučila. Spontanost, usmerjanje misli k temu, kar želiš in vera v to, da vse pride ob pravem trenutku, v takšni obliki, kot potrebuješ.

 

In tako sem vizualizirala sebe – močno, ljubljeno, varno, svobodno, sijočo, polno. Vizualizirala sem žensko z vizijo in odgovori. Žensko, ki se zna imeti rada. Ni me več zanimalo, na kakšen način bom prišla do tega, vedela sem, kaj hočem, poslala svoje signale Vesolju in se prepustila. V času čakanja pa sem samo še več brala, se posvečala sebi, se poslušala in poskušala začutit zgoraj opisane lastnosti.

activities_470_594b7bd5c4e4aa5b5abc4cf064419187

V nekem trenutku sem v sebi začutila nek nov občutek. Neko milino, spokojnost, mir, ki ga nisem občutila že dolgo. To se mi je zgodilo nekaj mesecev po tistem, ko sem se odločila, da se prepustim. Pomislila sem, da sem prejela to, za kar sem prosila. Poskušala sem uživati v teh občutkih, se z njimi zliti, ampak presenetljivo – vibracije niso bile tako močne, kot sem si jih sprva predstavljala v svoji domišljiji. Pričakovala sem, da me bodo te lastnosti dvignile, ponesle v višave, da bodo pretresle célo mene zaradi intenzivnosti in hkrati nepoznavanja tovrstnih občutij do sebe. Veš, da se nisem imela nikoli dovolj rada, vedno sem iskala nek ideal, se primerjala. Želela sem si, da ko bo prišel ta trenutek, ko se bom popolnoma začutila, da bo to nekaj neverjetnega. Nekaj, kar ne moreš zgrešiti. Pa ni bilo tega. Samo ta mir in tišina. Nisem pa se zavedala, da sem pravzaprav doživljala zatišje pred nevihto.

 

Naenkrat mi je življenje poslalo tisto Nekaj. Niti slučajno ne tako, kot bi si sama predstavljala. Vse prej kot to. Želela sem se naučiti ljubiti sebe, postati močna, varna, svobodna, sijoča, polna… In življenje mi je poslalo Moškega. Naenkrat sem doživela poplavo emocij. Priznam, da sem komaj splavala na površje. Nisem želela dovoliti, da bi zaljubljenost nadomestila občutja, ki sem jih iskala. Ker zaljubila sem se prej že mnogokrat, pa mi to ni prineslo tega, kar sem si želela. Osnovni vzorec zaljubljanja mi je torej poznan, verjetno tudi tebi. Oseba ti je všeč (v najboljšem scenariju ti je všeč na vseh področjih), všeč so ti stvari, ki jih počneta skupaj (in te prav nič ne moti, če to spremeni tvoj celotni urnik ali življenjski stil), všeč ti je predstava, kako na vaju gledajo ostali,  všeč ti je sanjarjenje, všeč so ti metuljčki. Pri zaljubljenosti so ti torej všeč okoliščine, odzivi, večinoma tisto, kar je vidno ali pa se da opisati s stavkom v pretekliku: “Šla sva tja…Jedla sva ono… Gledala sva ta in ta film… Primil me je za roko…”

Ko sem bila z Njim, nisem čutila potrebe, da bi komurkoli razlagala, kje sem. Pravzaprav sem prvič začutila neko čudno željo po tem, da sva sama. Da naju nihče ne moti, da se nihče ne vmešava. Želela sem vsrkati vse Njegove vibracije. Bile so drugačne. Nisem točno vedela, kaj želi od mene. Nisem bila jaz tista, ki je vodila vso zadevo. Pustila sem se voditi Njemu, pa sem to želela ali ne. Bilo me je strah. Ker jaz nisem vodljiv človek. Sploh pa sem se vedno otepala dejstva, da nadzor nad mano prevzame nekdo nasprotnega spola. V tem primeru pa je bilo popolnoma drugače. Želela sem samo še več Njega. Bolj sem ga spoznavala, lepši je bil – v celoti.

 

Potem pa sem se nekega jutra postavila pred ogledalo. Nič ni bilo več enako. Vse življenje sem bila prepričana, da se poznam, On pa mi je pokazal, kako se pravzaprav ne poznam nič. Dojela sem, da z Njim v moje življenje ni prišla samo nova ljubezenska zveza. Dal mi je več kot samo Sebe. Vrnil mi je Mene. Kakršne se še nisem poznala. Kljub vsem odgovornostim in vlogam, ki sem jih že imela v življenju, sem se ob Njem prvič začutila v vlogi Ženske. Pokazal mi je vse tiste stvari na meni, ki sem jih skrivala, se jih sramovala. Nežno je povezal razkropljene delčke mene, košček za koščkom postavil stvari na svoje mesto. Ljubezen je bila v tem primeru drugačna. Želel je, da ljubim Sebe. Da se sprejmem točno taka kot sem, kajti táko me je sprejel On. Ob meni je bil s tako močno energijo, da podcenjevanje, sram, strah ali katerokoli od nižje vibracijskih čustev sploh ni moglo v mojo bližino. Sam pogled je bil dovolj, da me je energetsko dvignil nazaj. Ves čas je prepletal strast s sproščenostjo. Znal me je prizemljiti, ko sem odtavala in ponesti v višave, ko sem obstala. Predvsem pa je dosegel to, da nisem podvomila več v to, da sem vredna stvari, ljudi in odnosov okoli mene. Celó moje telo se je spremenilo. Dobilo je nekaj ženskega, sijočega, polnega. In veš kaj? Všeč mi je 🙂

 

Zdaj se zavedam, da včasih prehitro iščeš kakšen odgovor, že zaradi tega, ker ga iščeš na napačnem koncu. Trudila sem se najti Žensko v sebi, pa sem ugotovila, da sem za to Žensko potrebovala samo pravega Moškega. Ki jo je znal zbudit, ji dovoliti, da je prišla do izraza in si želi, da tu ostane. Še vedno jo drži na površju. Še vedno mi vsak dan znova pokaže, kdo in kaj sem. Še vedno me dviguje, vsak dan znova. S svojimi dejanji me vodi k temu, da sem zvesta sama sebi. Kaže mi, da sem dovolj.

 

Znana učiteljica, ki me je že pred leti vpeljala v čarobni svet odnosov in ženskosti je ves čas govorila ravno o tem, kar doživljam sedaj. Vse njene besede so se poklopile v čudovito celoto. “Videla boš Žensko, čutila jo boš. In takrat se ne ustraši. Živi jo, neguj jo, imej jo rada. To si ti.” Ves čas je govorila, da se moramo ženske najprej ljubiti same, da je v nas neizmerna moč, da smo boginje. Roko na srce – reči ženski v modernem svetu, da je boginja, je skoraj malo “pocukrano”. Ampak same smo dovolile, da je tako. Resnično premoremo več, kot se zavedamo, že ena sama lahko za sabo pusti neverjetne sledi. Vendar se to lahko zgodi le, če čuti svoj energetski potencial na najvišji možni ravni. In da se zaveda, da je lahko tako visoko. Da zaradi tega ni egoistična, sebična. Da je zaradi ljubezni samo še bolj močna.

 

Vem, da tako kot mi moške, potrebujete tudi moški nas. In ne zato, da vam bomo kuhale, pospravljale in počele samo tisto, kar so žene nekoč predstavljale v družini. Tukaj smo zato, da vas dvigujemo nazaj. Kljub temu da ste vi tisti, h komur se mi zatečemo po zavetje, oporo in varnost, smo me tiste, ki v odnos prinesemo drugačno vrsto energije. Tukaj smo zato, da smo nežne, odprte, pretočne, da prinesemo mehkobo in milino, kamorkoli stopimo. Za svojega moškega pa smo lahko še veliko več. Zanj smo lahko vir moči, način, da se znova napolni, me smo tiste, ki moškemu dovolimo, da se začuti kot Moški. Vsaka posebej je boginja za svojega moškega, vsaka od nas ima lastno poslanstvo.

Moški, ki ljubi, ne bo pozabil nate. Prav tako ne bo našel vseh izgovorov, da se izogne nečemu, kar tebi pomeni veliko. Moški, ki ljubi, se bori za svojo Žensko. In me to čutimo. V odnosu ne gre za vračanje čustev, zato ne misli, da moraš partnerju vrniti to, kar ti daja On/Ona. Vedno dajaš tisto, kar čutiš. Nikoli nič na silo. Pravijo, da se moraš za zvezo potruditi. Se strinjam. Vendar se konča tam, kjer se začneš utrujati od vlaganja v boljši odnos. Če čutiš, da moraš svojemu moškemu dati več sebe, se sprosti, odpri se mu… Dovoli, da se tvoja energija preplete z njegovo. Obnovi ta odnos. Zopet Ga začuti. Če te želje ne čutiš, ne vztrajaj po nepotrebnem. Ugašaš Sebe in Njega. Gradiš blokade, zastoje, niti malo nisi več pretočna. On začuti odpor. Se odmakne. Nič ni več tako, kot je bilo. Pa vendar se morda sprašuješ, kako je lahko prišlo do tega, če pa sta že toliko časa skupaj? Vse je postalo je samoumevno, preraslo je v navado. Navada ni spontano dejanje. Spontanost je energetsko polna, strastna, močna… To si želiš ne? Sedaj tudi veš, kaj narediti. Naj te ne bo sram narediti nekaj drugačnega. Nikoli ne veš, kaj bo jutri. Če živiš še samo danes, naj ta dan ne bo enak včerajšnjemu. In ne boj se pokazati svojemu moškemu. Pokaži mu, da si še vedno ob njem, takšna, kot te je spoznal. Ugotovila sem, da biti seksi, ne pomeni ustrezati modnim družbenim idealom. Oseba ob tebi ti povzroči te občutke. In ne more ti jih, če se ji popolnoma ne predaš in odpreš. Moški zna poskrbeti zate, samo moraš mu to dovoliti. Z veseljem bo prevzel svoj del naloge. Vedno.

68747470733a2f2f73332e616d617a6f6e6177732e636f6d2f776174747061642d6d656469612d736572766963652f53746f7279496d6167652f4c6470356270444c624a4b4347773d3d2d3237303137353235392e3134353762663463

Jaz sem z Njim dobila Sebe. Želim si ga videt, kako raste, napreduje, kako je z mano vedno boljši tudi on. Kot sem boljša jaz. Vsak od naju je še vedno svet zase, ki ga drugi samo podpira, mu stoji ob strani, mu daje zagon, ko se ustavi. Lahko pa sva tudi eno. In takrat sva nepremagljiva. Močna druga zaradi drugega in drug z drugim. In ko kdaj slišiš, da bi z ljubeznijo lahko premikal gore, je govora o ljubezni, v katero se ne dvomi. Ki je brezpogojna, ki dela svet boljši, ki je nesebična in iskrena. Želim ti, da jo začutiš. Če si ženska, dovoli si biti, čutiti kot Ženska. In dragi Moški – hvala, ker ste. In ker nas imate radi. In ker v nas vidite vse tisto, kar same na trenutke nismo sposobne. Čudoviti ste.

 

Z ljubeznijo,

Barb

 

Vam je všeč ta objava?

Deli na Facebook
Deli na Twitter

IDEALNA. POPOLNA.

Pozdravljena! Najprej opravičilo vsem mojim moškim bralcem, ker tale blog naslavljam na ženske. Danes sem se odločila, da ga resnično posvetim ženskam. Vseeno pa vabim

GLOBA ZARADI PREHITRE VOŽNJE

Sploh ni opazila, da je njena 8-letna hči prišla domov iz šole brez, še včeraj majavega, zobka. Niti je ni poskušala slišati, ko ji je