Opis
VAICACAO – Ceremonialni kakav
Od zrna do skodelice | Veganski | Brez glutena in soje | Etično pridelan | Obrtniško izdelan | Brez dodanega sladkorja
Naravno nizka vsebnost sladkorja
Visoka vsebnost vlaknin | Vir mineralov
Tradicionalno cenjen kot napitek za trenutke zbranosti, ugodja in umirjenosti.
Energijsko bogata izbira za tvoje jutro ali ritual zase.
VAICACAO ceremonialni kakav je navdihnjen po tradicionalnih napitkih Mezoamerike. Nežno pražen, zmlet s kamni v pasto in oblikovan v majhne bloke. Povabim vas, da ga uživate v obrednem kontekstu ali ga vključite v svojo individualno rutino in najljubše recepte.
Pridobivajo ga od zadruge APACH, našega zaupanja vrednega partnerja – to je zadruga malih kmetov iz El Merendóna v Hondurasu. Ti kmetje izvajajo ekološko pridelavo in agrogozdarstvo, kar spodbuja biotsko raznovrstnost in ponovno pogozdovanje – v harmoniji med naravo in kmetijstvom.
👐 VAICACAO zaveza
Verjamemo v edinstven čar kakavovega obreda in njegove globoke korenine v mezoameriški kulturi.
Zato smo ustvarili čisto kakavovo pasto, kamenito mleto po obrtniških metodah, ki ohranja grobo teksturo in avtentično aromo.
Gre za čutno in hranilno izkušnjo, ki razkriva vsak vidik te naravne super hrane.
🌳 Izvor
Ta vrhunski kakav je plod predanega dela 86 malih pridelovalcev iz regije Cholomá v pokrajini Cortés, obdane z dih jemajočo pokrajino Hondurasa. Vsako zrno izvira iz regenerativnih agrogozdarskih sistemov, ki združujejo ekološko pridelavo z naprednimi tehnikami žetve in obdelave po žetvi. Rezultat je pravi zaklad, ki v sebi nosi bogastvo mezoameriške dediščine.
Poreklo
Država: Honduras
Celina: Srednja Amerika – Mezoamerika
Regija: APACH Cooperative (Asociación de Productores de la Cuenca del Río Choloma)
Predsednica zadruge: Maria Sosa Pérez
Lokacija: El Merendón, Ocotillo, Cholomá, Cortés
Sledljivost: Odkup preko Crafting Markets
Sorta: Fine-flavor Trinitario
Letina: 2023
Postopek pridelave
Fermentacija: v lesenih zabojih na centru zadruge
Sušenje: na dvignjenih posteljah v solarnih sušilnicah
Praženje: rahlo, samo toliko, da se razvije aromatski profil
Obdelava: počasno kamenito mletje
Oblika: surovi kakav v kockah (naravne bele sledi kakavovega masla potrjujejo čistost)
Aromatski profil
Note: kostanji, rozine in zeliščno-gozdne podtone
Intenzivnost grenkobe: srednje močna
Hranilne vrednosti (na 100 g):
Energija: 2722 kJ / 657 kcal
Maščobe: 52 g (od tega nasičene: 33 g)
Ogljikovi hidrati: 28 g (od tega sladkorji: 11 g)
Beljakovine: 14 g
Sol: 0 g
Kalij: 680 mg
Magnezij: 225 mg
Železo: 2,6 mg

















Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.