VSE, KAR MORAŠ VEDETI ZA SREČNO ZVEZO

Tole pismo sem napisala za vse, ki ste samski, sveže zaljubljeni ali pa ste poročeni že zelo dolgo. Ni namenjeno samo moškim, ampak tudi vsem vam (nam), ki ste (smo) se kdaj izgubile v ljubezenskem razmerju in pozabile na tisto najpomembnejše.

Spremeni detajle tega pisma, priredi ga tako, da se boš brez težav našel-a v njem. Upam, da ti bo pomagalo narediti korak naprej, da tvoje razmerje zraste in se obogati.

 

Dragi moj!

Najprej naj ti povem, kako zelo hvaležna sem, da sem te spoznala. Zaradi tebe so moja jutra lepša, dnevi minejo hitreje… Rada te imam, točno takšnega kot si, še bolj pa mi je všeč, kakšna sem jaz, zaradi tebe.

Veš ljubezenski odnos sem vedno jemala kot nekaj svetega. Pa ne zato, da bi iz njega delala ne vem kakšno ceremonijo. Ravno nasprotno. Ljubezenski odnos sem vedno jemala kot priložnost zase, da zrastem, da se razvijem. V še boljšo verzijo sebe. Želim ti pokazati, da je zveza nekaj lepega, hkrati zavezujočega, pa vendar ne obremenjujočega.

Rada bi, da vidiš, kako zelo je lahko prijetno. Kako truditi se za zvezo ne pomeni ravno trpljenja. Kako je lahko čisto vsak dan kot prvi. In kako so lahko vsakdanje stvari prijetne, če jih znaš napolniti z ljubeznijo. Rada bi tudi, da je najino skupno življenje polno smeha (tudi v dnevih, ko se bo vse zdelo črno). Rada bi, da iz globine srca delava vse, česar se lotiva in imava v mislih le skupno dobro.

Rada bi, da veš, da kljub temu da sem tvoja, sem v prvi vrsti še vedno Svoja. Zato bom rasla, se učila, raziskovala in ne bom zadovoljna s povprečjem. Sploh pa ne na področjih, ki me zanimajo. Ustvarila si bom svoj ritem, svoje rituale, ki si jih srčno želim deliti s tabo. Zato upam, da si boš vzel čas za jutranjo kavo, skupen zajtrk, kakšen sprehod in večerni pogovor ob skodelici čaja. S tem želim narediti prostor v življenju za Naju. Ker mi je to pomembno.

Dejanja mi pomenijo največ. Povej mi, da me imaš rad takrat, ko to resnično čutiš in ne zato, ker se bo lepo slišalo. Povej mi, da me ljubiš takrat, ko si pripravljen z mano preživeti preostanek svojega življenja. Hvaležna ti bom za te besede. Vseeno pa jih bom iskala v tvojih dejanjih. Zato upam, da boš znal poprijeti za delo, ko sama ne bom zmogla vsega. Upam, da mi boš znal polepšati dan s stvarmi, za katere veš, da me napolnijo. In da se boš zavedal, da nisem rada sama. Da vse kar počnem, najraje počnem s tabo. Ne misli, da me moraš obdarjati z dragimi darili. Zdaj me že poznaš – veš, kaj so stvari, ki me osrečujejo. In če že mi kupiš kaj – naj bodo tulipani. S tem res ne boš zgrešil 🙂  Če me boš pričakal z njimi in vročo kavo ali čajem, bom verjetno jokala. Pa naj te to ne prestraši. Ženska sem. Nisem si vedno dovolila biti nežna in umirjena sama s sabo. Zato mi dovoli, da čutim ta občutja, da se sprostim v trenutku in da ga vsrkam vase, kot da je zadnjič.

Ob tebi si želim biti to, kar sem. Brez kakršnegakoli zadržka. In upam, da me boš znal spodbujati na moji poti, da boš znal v meni ohranjati žensko in da me boš občudoval zaradi moje osebnosti. Zavedaj se, da se zunanji videz spreminja, notranjost pa je lahko samo lepša in lepša. Seveda, če imaš ob sebi človeka, ki zna v tebi odkriti tisto lepoto, ki je včasih niti sam ne zmoreš. V nasprotnem primeru je bolje rasti sam.

In ti? Prosim te, da ne nehaš rasti, se učiti in ne biti zadovoljen s povprečjem. Sploh pa ne na področjih, ki te zanimajo. Če boš obstal na določeni točki v življenju, sploh ne skrbi. Takrat bom ob tebi in te bom potegnila s sabo naprej. Vendar boš moral sodelovati. Ohranjaj življenjsko voljo, išči nove izzive, saj boš tako meni dajal občutek, da znaš poskrbeti sam zase, da si produktiven tudi brez moje podpore. Prav tako pa sem bom zaradi te tvoje življenjske volje počutila varno. Morda se boš zdaj vprašal, kako je to možno? Vedela bom, da se lahko vedno zanesem nate. Da boš vedno tam, če spodleti meni. Da boš vedno imel plan B. Da bom lahko vse zaupala tebi in brez kančka dvoma zaupala, da boš vse izpeljal tako, kot je prav. Ker bom vedela, da imaš red, vztrajnost in disciplino.

Veselim se trenutkov, ko se boš ustavil, zato da bi bil z mano. Veselim se trenutkov, ko me boš presenetil s prostim dnevom, zato da bi bil z mano. Veselim se dni, ko me boš peljal na izlet v neznano. Veselim se pospravljanja stanovanja, ko bom sama brisala prah, ti pa boš »jamral« nad zasušenimi dežnimi kapljicami na oknih. Ja, vse to so majhne radosti, ki naju čakajo.

Zavedaj se, da si svoboden. V trenutku, ko se ne boš čutil več Ti, mi to prosim povej. Skušala bova rešiti in se pogovoriti. Še vedno verjamem, da bova z rednimi dnevnimi pogovori preprečila vsakršne ostale »nakopičene« teme za resne pogovore. In v primeru, da ugotoviva, da se najini zgodbi ne prepletata, se bova objela in pisala dalje vsak svojo zase. Brez ceremonij, brez drame. Ker si zasluživa le najboljše.

Zato, bodi, kar si. Zaljubila sem se v fanta, ki sem ga spoznala. Ohranjaj te lastnosti, ker te delajo edinstvenega. Zavedaj se, da so nekatere stvari minljive in jim že danes prenehaj posvečati preveč pozornosti. Ni vredno. Saj ne veš, kaj bo jutri, kajne? Jaz si jutri želim samo še več tebe, še več Naju.

In ja, še enkrat: hvala, ker si. Tukaj in zdaj.

 

Z ljubeznijo,

Barb

Vam je všeč ta objava?

Deli na Facebook
Deli na Twitter

GLOBA ZARADI PREHITRE VOŽNJE

Sploh ni opazila, da je njena 8-letna hči prišla domov iz šole brez, še včeraj majavega, zobka. Niti je ni poskušala slišati, ko ji je

PROTEINSKI CHAI LATTE

Si kdaj v dilemi, ali bi si raje privoščila topel napitek ali pojedla nekaj malega, da bi si povrnila energijo? Pred tabo je super recept,