PROTEINSKI CHAI LATTE

Si kdaj v dilemi, ali bi si raje privoščila topel napitek ali pojedla nekaj malega, da bi si povrnila energijo? Pred tabo je super recept, ki združuje oboje. Topel, hranljiv napitek, ki ti bo dal prijeten občutek udobja. Uživaj v čudovitem vonju sladkih začimb ter čarobnem okusu, ki ga boš povezala s prazniki. Ta različica napitka chai latte (ki jo v originalu zagotovo poznaš – gre za črni čaj z začimbami, ki mu dodamo spenjeno mleko) je več kot samo napitek. Je beljakovinska bomba, ki bo pregnala popoldansko utrujenost, lahko pa je tudi krasen začetek dneva. Je idealna rešitev za vse, ki zjutraj težko kaj pojeste, a čutite, da bi morale.

Ajurvedski pogled: Proteinski chai latte je primeren za vse doše, saj imamo možnost izbire rastlinskega mleka, ki ustreza določeni doši. Črni čaj je lahko za Vato sicer preveč agresiven (podobno kot kava), ampak ga začimbe v napitku zelo lepo uravnotežijo.

POMEMBNO: pri pripravi proteinskega chai latte napitka obvezno uporabljaj RASTLINSKO mleko. Ker napitek vsebuje banano, pomeni, da se moramo navadnemu mleku izogniti. Banana in kravje/kozje mleko sta namreč nezdružljiva kombinacija, ki poslabša in upočasni našo prebavo. To je le eno izmed pravil ajurvedskega kombiniranja hrane. Splača se ga upoštevati ter od napitka dobiti kar največ koristi.

Izbira rastlinskega mleka, glede na doše:

Vata: sojino, kokosovo, mandljevo, ovseno, riževo, lešnikovo mleko

Pitta: kokosovo, riževo, mandljevo mleko

Kapha: riževo, sojino mleko

SESTAVINE:

½ male banane

1,5 dl rastlinskega mleka

¼ čajne žličke cimeta v prahu

¼ čajne žličke kardamoma v prahu

ščepec črnega čaja v prahu

ščepec mletih klinčkov

ščepec ingverja v prahu

žlica proteinov v prahu (poljubna izbira, jaz sem izbrala okus vanilija)

PRIPRAVA:

Segrej mleko do želene temperature. Nato v blenderju do gladkega zmiksaj vse sestavine, da dobiš kremasto strukturo napitka. Če se ti zdi tekočina preredka, dodaj še malo banane oz. toplega mleka, v kolikor je pregosta. Še topel napitek nalij v skodelico.

Če imaš aparat za penjenje mleka, lahko na vrh dodaš še pene iz mleka, ki si ga uporabljala v receptu ter vse skupaj okrasiš s cimetom v prahu.

Uživaj v svoji skodelici proteinskega chai latte-ja 🙂

Vam je všeč ta objava?

Deli na Facebook
Deli na Twitter

LET’S TALK ABOUT INDIGO

You have probably heard about the color. Indigo. But you cannot even define which shade is it, can you? If I tell you that there are people around you whose personality is indigo, you will say that I am a mad woman.

AJURVEDSKI ZAJTRKI ZA VSAKO DOŠO

Ko sem nazadnje delala mini raziskavo med svojimi sledilkami na Instagramu, sem ugotovila, da se vas veliko večina zaveda pomembnosti zajtrka. Zdi se mi, da

RAZBIJMO MITE O KAVI

Kava. Je dobra zame ali ne? Večno vprašanje, milijon odgovorov. Najraje si izmislimo svojega, da ustreza naši realnosti in podpira naša dejanja. Kava je le