IZ LJUBEZNI DO SEBE

Zanimivo je, kako Zakon privlačnosti deluje takrat, ko popolnoma pozabiš nanj in potem ko potegneš črto za določenim številom dogodkov ugotoviš, da se vsi sučejo okoli eno in iste stvari. In ravno to me je spodbudilo, da vam tokrat napišem nekaj o ljubezni. Ker se je ta teden vse vrtelo okoli tega.

Za trenutek zapri oči. No, daj. Le mirno, moj blog te bo počakal 🙂

In? Si naenkrat dobil čuden občutek, nenavaden? Si se mogoče počutil celo malce neumno? Ali pa si začutil mirnost, spokojnost in več kot potreben umik od vsega? Navajeni smo, da oči zapremo, ko se odpravljamo spat. Oči zapremo, ko zatiskamo svoj pogled pred nečim, kar nam ni všeč, kar bi najraje skrili. Mojstri smo v tem. Ampak, kaj se zgodi, ko zapremo naš par oči na obrazu? Večjo vlogo in moč damo našemu tretjemu očesu. Tega težko kar tako zatisnemo. Naše tretje oko opazuje NAS. Opazuje TEBE in izključno samo tebe. Vidi tvoje počutje, tvoje odzive. Svoja opažanja ti pošilja v znakih, kot so intuicijsko  občutenje, različna razpoloženja, vsakdanje odzivi itd. Da vse skupaj skrajšamo: tvoje tretje oko je kanal, preko katerega lahko komuniciraš s sabo.

In le zakaj neki bi bilo to dobro, se morda sprašuješ… Poglej – pomisli na ljudi, ki jih imaš rad. Kmalu se tvoj seznam napolni z osebami, ki so ti blizu. Prav vseeno je, kako dolg je ta seznam. Pomembno je, da do njih resnično čutiš predanost in ljubezen. Zdaj pa napiši na ta seznam še svoje ime. Hmmmmm, se ti zdi, da ne ustrezaš tja gor? Kje na svoji življenjski poti si dovolil, da se zradiraš s seznama? Včasih si bil (pa če verjameš ali ne) na PRVEM mestu. Takrat se nisi obremenjeval z drugimi, pomemben si bil ti in tvoji občutki okoli različnih stvari, oseb in dogodkov.

Dejstvo je, da smo se naučili imeti radi, naučili smo se ljubiti. Kajti če bi to delali spontano, bi bilo tudi naše ime še vedno na seznamu. Ljubiš lahko samo in izključno samo v primeru, da najprej brezpogojno ljubiš sebe. Pa to ni sebičnost, egoizem ali samovšečnost. Gre za zdrav odnos do sebe. In za tvojo pravico.

Dati sebe na prvo mesto je danes privilegij. Žal tako je, ampak ne pomeni, da moraš v takem prepričanju ostati. Naša življenja so tako čudovita – vsako jutro znova nam ponudijo novo priložnost. Tudi tebi. Proces vključevanja sebe na seznam je dolgotrajen in včasih boleč. To pa zato, ker včasih tvoje ime zamenja ime koga drugega na istem seznamu. Ljudje odhajajo iz tvojega življenja, ker ne čutijo več povezanosti s tabo, ker ne čutijo več koristi od tebe. Ker jim rečeš NE, ko te nekaj prosijo samo zato, ker si tisti čas želel preživeti drugače, po svoje, sam s sabo. Egoist. Ustrašijo se tvojega novega obnašanja, ustrašijo tvoje notranje moči. Človek začuti, kdaj nekdo deluje iz svoje notranjosti. Verjemi mi – ni ga močnejšega orožja kot ljubezen, ki jo imamo v sebi. Zaradi nje smo varni  -pred sabo (ker znamo biti zelo samouničevalni) in pred drugimi, ki naenkrat nimajo več vpliva na nas.

hate-yourself-out-of-depression

Naj ti dam nekaj povsem življenjskih primerov, da boš začutil, o čem ti pišem. Se ti je že kdaj zgodilo, da si si česa zelo želel, pa na koncu nisi naredil, si privoščil? Samo zato, ker si dal prednost drugim stvarem, ki so bile po tvojem nujne ali osebam, za katere si bil prepričan, da potrebujejo tvojo pozornost bolj kot ti sam svojo. No, ta oseba je tako dobila tvojo pozornost IN svojo (ali pa je svojo podarila nekomu drugemu in se je bila prisiljena polniti s tvojo). Kaj ne bi bilo veliko lažje, če bi se vsak polnil s svojo? Vse skupaj je precej preprosto – sam sebe dokaj hitro napolniš nazaj, ker se tudi najbolj poznaš, veš, česa boš najbolj vesel. Ko je enkrat tvoja notranja ljubezen zapolnila tebe vsega, potem se brez vprašanja začne izlivati iz tebe. In tukaj nastopi trenutek, ko lahko začneš ljubit druge. Šele ko si TI poln!

Zelo težko je ljubiti, saj ljudje vedno pričakujemo izkazovanje ljubezni nazaj. Še težje je pojasnit, kako zelo je to slabo. Zakaj bi ljubil samo takrat, ko veš, da boš ljubezen dobil nazaj? Ljubiš zato, ker se takrat dobro počutiš ali ljubiš, ker čakaš povratno dozo ljubezni? Naj ti položim na srce – ljubi samo tisto, kar te osrečuje že zaradi tega, ker obstaja. Ljubi samo tisto, kar je v skladu s tabo. Če ni – spusti. Pusti za sabo in se osreči. Zaslužiš si to in pravico imaš so tega. Četudi gre za osebe – spusti. Tudi sama se učim in stopam po poti ljubezni do sebe. Bolj ko sem delala na tem, bolj so odpadali ljudje iz mojega življenja. Na njihova mesta so prihajali novi, na moje vibracije naravnani ljudje. Življenje poskrbi za tvoje dobro počutje, samo dovoliti mu moraš. Moj fant me ljubi takšno, kot sem. Četudi se zaveda, da lahko čez noč odidem. On to ve, on razume ljubezen. Zaveda se, da lahko odidem, pa ne zato, ker ga ne bi iz vsega srca ljubila nazaj, vendar zato, ker če me življenje v neki skupnosti ne bo več osrečevalo, me napolnjevalo z ljubeznijo, bom to zapustila – IZ LJUBEZNI DO SEBE. In ravno to, da oba postavljava na prvo mesto sebe, dela najin odnos boljši, trdnejši. Vsak dan sproti se zavedaš, da oseba, ki je že skoraj del tebe, ni samoumevna. Da lahko naenkrat ostaneš brez nje. Izziv je v tem, kako uskladiti to poslušanje in ljubezen do sebe in hkrati sprejemanje nekoga, ki prav tako v sebi živi svoje življenje. Pa gre! Seveda gre, samo svoje vibracije moraš spremeniti. Začeti ljubiti sebe, začeti širiti ljubezen brezpogojno in brez, da bi pričakoval karkoli v zameno. Iz tega se rodi iskren in pristen odnos, ki traja.

Začni današnji dan drugače. Napolni ga z ljubeznijo. Vprašaj se, kaj si želiš, kaj bi te osrečilo? Vsi odgovori so že v tebi! Vse že veš!

Zdaj pa spet zapri oči. Zdaj veš, čemu moraš prisluhnit.

Z ljubeznijo,

Barb

Vam je všeč ta objava?

Share on facebook
Deli na Facebook
Share on twitter
Deli na Twitter

GLOBA ZARADI PREHITRE VOŽNJE

Sploh ni opazila, da je njena 8-letna hči prišla domov iz šole brez, še včeraj majavega, zobka. Niti je ni poskušala slišati, ko ji je

KO SE BORITA SRCE IN GLAVA

Včasih se sprašujem, zakaj je tako težko pokazat svoja čustva… Ker itak bolj boli, če jih držiš v sebi. Ampak še vseeno smo se ljudje

Close Menu